Am aflat

Image Alignment 300x200

“Am aflat” este o iniţiativă educațională și o campanie de informare la nivel naţional, adresată în principal adolescenţilor sau tinerilor, asupra informaţiilor false, a periculoaselor manipulări şi comportamente care le bombardează din toate părţile viaţa de zi cu zi. Acestea sunt probleme impotriva cărora societatea şi sistemul de învăţământ îi atenţionează prea puţin.
Informaţiile, manipulările, comportamentele deficitare sunt legate de practicarea sexului pentru plăcere, de consumul de substanţe halucinogene, de lipsa de respect faţă de cei puţini din jurul lor care le vor bine – părinţii şi profesorii - de confuzia în care se află în legătură cu unele valori perene cum ar fi familia şi altele. Promovarea şi chiar publicitatea agresivă a acestor comportamente precum şi tăinuirea consecinţelor lor se datorează în principal unor factori sociali extremi de puternici ce au afectat întreaga societate şi care îşi urmăresc scopurile proprii ce adeseori bulversează tinerii.
Prin acest proiect se fac prezentări în licee în baza unui parteneriat educațional. Prin prezentările noastre încercăm să oferim tinerilor o mai mare încredere în ei înşişi, o cunoaştere a responsabilităţilor pe care trebuie să şi le asume şi un mod de a găsi voința pentru a le duce la îndeplinire.
Prezentarea din proiectul ProVita “Am aflat” este structurat în 5 module:
Iluzie – despre comportamentul manipulator al unor actori sociali şi modul în care îl pot recunoaşte şi evita
Sex – ce înseamnă din punct de vedere fiziologic şi psihologic viaţa sexuală
Concepţie – sarcină, evoluţie şi sănătate
Dragoste – cum se construieşte o relaţie durabilă, repere, bucurii şi iniţiativă
Fericire – discuţii libere despre împlinirea personală şi subiecte ce îi preocupă pe tineri

Facem apel, astfel, la constiința de a nu ne lăsa tinerii (şi implicit viitorul) de unii singuri în faţa numeroaselor provocări ale societăţii moderne fără repere autentice. Vă rugăm permiteţi-ne să răspândim această informaţie şi să vă alăturaţi nouă în această iniţiativă.
Mai multe informații despre acest proiect, puteti gasi pe site-ul: www.amaflat.ro.