Misiunea noastră

Misiunea Prologos constă în împărtășirea și promovarea valorilor creștin ortodoxe prin educație și cultură. Asociația Prologos este formată dintr-o echipă de oameni puternici și devotați care împărtășesc valori comune și care luptă pentru un scop nobil. Vrem să regăsim bucuria de a trăi în comunitatea pe care ne-o dorim. Credem că această bucurie o putem găsi, în primul rând, prin copiii noștri cărora încercăm să le oferim cel mai bun mediu de educare și formare.

Despre noi

În acest sens înțelegem să le oferim:
Repere morale într-o lume în schimbare
Valorificarea vieții comunitare
Redescoperirea tradițiilor strămoșești
Dezvoltare personală prin încredere și armonie
Alternativă sănătoasă la un sistem convențional
Educație pe parcursul vieții
Prietenie
Orientare spre viitor

Prologos este prima asociație ortodoxă din Timișoara care propune o alternativă sănătoasă pentru educația din școlile și grădinițele publice. Am început în 2006 cu proiecte culturale, conferințe și dezbateri, în care am analizat subiecte legate de familie, viață și bunăstare. De atunci, în fiecare an, am crescut, ne-am dezvoltat și ne-am ocupat cu devotament de: campanii sociale, lansări de carte, evenimente sociale, evenimente filantropice, conferințe, dezbateri, dar și proiecte mari, cu așteptări mari, precum: Școala Ortodoxă "Sf. Antim Iveanul" , Grădinița Ortodoxă "Troița", "Am aflat" și "Șah".

Unitățile noastre de învățământ urmăresc:
Valorificarea talentelor
Credința vie
Capacitatea de a iubi
Bucuria de a cunoaște
Curajul
Perseverența
Deprinderea cu munca
Pregătirea temeinică

La început am fost cinci membrii cu visuri mari, iar, pe parcurs, am ajuns o echipa mare, formată din 12 membrii fondatori, parteneri și voluntari. Oameni dragi care au crezut în cauza noastră și care ne-au spirijit în decursul anilor, sperăm acum să ni se alăture noi prieteni.
Asociația Prologos are un vis, acela de a contribui definitoriu la modelarea societații românești prin implicare sustinută în educație și cultură.