Părinți vrednici

Părinți vrednici este un proiect al Asociației Prologos, ce s-a lansat în cadrul conferinței “Succesul și insuccesul școlar, atenție și motivație” susținute de Dr. Virgiliu Gheorghe la Zilele Educației Ortodoxe, ediția a IV-a.

  Proiectul se dorește a fi un cadru de formare a părinților având în vedere 12 module care au următoarele principii:
 • Copiii sunt în criză
 • Soluțiile sunt multiple
 • Educația este cheia
 • Acțiunea este esențială

 • Lipsa unor valori și repere autentice, precum și lipsa timpului acordat copiilor a dus la confuzie și la incapacitatea majorităţii părinţilor de a gestiona eficient relația cu proprii copii.

  De asemenea, lipsa resurselor financiare pentru alternative eficiente de educație și chiar lipsa acestora din societate ca și creşterea dependenţei de calculator şi TV, anturajul nepotrivit, toate acestea predispun la comportamente adictive sau/și delicvente. Lipsa de modele autentice în mass-media, este un aspect care creşte vulnerabilitatea tinerilor din zilele noastre, reduce interesul lor pentru finalizarea studiilor şi şansele de adaptare socială.

  Totodată știm că familia si şcoala reprezintă sau ar trebui să reprezinte principalele cadre de formare a educaţiei copiiilor. Însă familia din zilele noastre se află în fața unor provocări care au generat o serie de fenomene sociale cu impact direct asupra educaţiei copilului/tânărului în familie: rata crescută a divorţurilor, creşterea numărului familiilor monoparentale, creşterea numărului cuplurilor consensuale, creşterea fenomenului violentei domestice, creşterea numărului de familii dezavantajate socio-economic, creşterea numărului de părinţi care pleacă în străinătate pentru a munci și multe altele.

  Mai multe detalii puteți afla pe www.parintivrednici.ro