Proiecte culturale

Image Alignment 300x200

DEZBATERI

Dia-Logos, "Privind altfel lumea celor absurde" – dezbatere pe marginea cărții lui Ștefan Afloroaei, la Casa de Nisip. Invitați: lect.dr.Claudiu Mesaroș și conf.dr.Lucian Petrescu (3 octombrie 2013)
Masa rotundă cu tema "Filosoful martir – Mircea Vulcanescu". Invitați au fost conf.dr.Alexandru Petrescu si lect.dr.Claudiu Mesaroș (18 octombrie 2010)
Masa rotundă cu tema "Arta intre iconografie si idolatrie" organizată în ziua pomenirii Cuv. Andrei Rubliov iconarul (4 iulie 2008)
Masa rotundă cu tema "Paternitatea duhovniceasca - Relatia maestru-discipol". Invitați au fost Daniel Vighi si Daniel Lemeni (17 ianuarie 2008)

Image Alignment 300x200

CONFERINȚE

Conferința "De la pământ la cer și de la viață la moarte" în parteneriat cu ASCOR. Invitat Constantin Ciomazgă (6 octombrie 2014)
Conferința "Gazele de șist, șansă sau dezastru" în parteneriat cu Asociația ProPhilarmonia (11 iunie 2014)
Conferința "Viața de familie, fericire, durere sau divertisment" în parteneriat cu ASCOT și Familia Ortodoxă. Invitat biofizicianul dr. Virgiliu Gheroghe Vlăescu (1 aprilie 2014)
Conferința "Bucuria vieții" invitat părintele Iustin și părintele Pantelimon de la Sf.Mănăstire Oaşa (18 ianuarie 2014).
Conferința "Viața prin celălalt" organizată în parteneriat cu Arhipiscopia Timișoarei, Mănăstirea Oașa, ASCOT și Asociația Liga Studenților din Timișoara, Filarmonica Banatul (11 decembrie 2013).
Conferința "Trup si suflet" susținută de părintele Pantelimon de la Mănăstirea Oașa, (7 noiembrie 2012).

Image Alignment 300x200

Conferința "Poeți după gratii" invitat pe dl Ilie Tudor – fost deținut politic și tatăl lui Tudor Gheorghe. În cadrul conferinței s-a derulat și un film despre poezia din inchisoare (7 decembrie 2011).
Conferința "A Treia Forță: România profundă. Soluții vechi pentru crize noi", susținată de Ovidiu Hurduzeu, scriitor român stabilit în Statele Unite. Conferința a fost urmată de lansarea cărții: Economia Libertății. Renașterea României Profunde (1 iunie 2010).
Conferinta "Tinerii și ortodoxia. Căutări. Frământări. Bucurii", susținută de Danion Vasile (23 martie 2010).
Conferința "Calea spre Lumina în secolul întunericului" susținută de Maica Ecaterina (Monica Fermo). Cu această ocazie a avut loc și lansarea cărții "La limita sfințeniei" scrisă de Maica Ecaterina (17 martie 2010).
Conferința cu titlul "Ce fel de educație pentru copiii noștri?" susținută de Profesor Petre Guran (9 iunie 2009).

Image Alignment 300x200

Conferința "Valorile creștine pentru tineretul secolului XXI" susținută de Pr. Vasile Ciobanu din Chisinau (25 martie 2009).
Conferința "Efectele Televiziunii asupra minții umane " susținută de Virgiliu Gheorghe (23 octombrie 2008).
Conferința cu titlul "Exist, dar nu trăiesc" susținută de Ieromonah Iustin de la manastirea Oasa (26 mai 2008).
Simpozion cu tema: "Filosofie și Teologie în opera Sfantului Dionisie Areopagitul" Invitați Ion Pătrulescu, Claudiu Mesaroș și Robert Lazu (3 octombrie 2006)

LANSĂRI DE CARTE

Lansarea cărții lui Ovidiu Hurduzeu și Mircea Platon : "A Treia Forță: România Profundă" (28 noiembrie 2008).
Lansarea cărților "Spovedanie la Tanacu" și "Cartea Judecătorilor" de Tatiana Niculescu Bran (7 octombrie 2008)
Lansarea cărții: "Bufnița din Dărâmături" de Mihail Neamțu (5 mai 2008)
Dublă lansare de carte: "Sfântul Închisorilor" și "Viața Părintelui Gheorghe Calciu" cu participarea monahului Moise de la Mănăstirea Oașa și a Ieromonahului Amfilohie de la Mănăstirea Diaconești (13 noiembrie 2006).
Lansarea cărții lui Ioan Ianolide: "Întoarcerea la Hristos" și vizionare film documentar despre Valeriu Gafencu (18 februarie 2007).

VIZIONĂRI DE FILM DOCUMENTAR

Vizionare film documentar despre Sf. Nicolae Velimirovici și lansare carte "Prin fereastra temniței" (26 mai 2008)
Vizionare film documentar despre implicarea societăților secrete în politica mondială. Discuții despre numeroase probleme vizând viața duhovnicească în condițiile provocărilor contemporane. La acest eveniment a fost invitată monahia Ecaterina Fermo (27 martie 2008)

CAMPANII

Susținerea Campaniei de combaterea a proiectului care permite căsătoriile între homosexuali inițiat de Coaliția pentru Familie și Constituție (anul 2013).

ACȚIUNI

Acțiunea Biserica în cetate, demers de susținere a activității Arhiepiscopiei Timișoarei inițiată de Asociația Prologos și sprijinită de 9 ONG-uri (anul 2013).
Susținerea de către Asociația Prologos a inițiativei a 23 de ONG-uri coordonată de Alianța pentru Demnitate Națională în vederea finanțării cultelor religioase din bugetul de stat al României (anul 2013).
Sprijin în promovarea Memoriului Asociației ProVita pentru Născuți și Nenăscuți adresat Ministerului Educației Naționale cu privire la educația sexuală (anul 2013).