Sah

Image Alignment 300x200

Concursurile de șah Prologos au scopul de a stimula creativitatea, competitivatea și de a încuraja șahul de performanță. Asociația Prologos organizează în fiecare an, în Timișoara și Drobeta Turnu Severin, concursuri de șah pentru copii și adulti.
Programul "Șah", lansat de Asociația Prologos pentru prima dată în anul 2012, este la cea de-a III-a ediție în anul 2014. Competiția reușește să atragă an de an un număr tot mai mare de participanți care doresc să aibă experiența sportului minții într-un mediu organizat, cu competitori pe masură și premii motivante.
De ce concurs de șah? Pentru că toate programele Prologos propun alternative sănătoase pentru educația din România.
Inițiativa acestui turneu de șah a venit din dorința noastră de a ne implica și în domeniu sportiv, șahul reprezentând unul dintre cele mai medaliate sporturi din România, la nivel mondial, în perioada în care era practicat la nivel profesionist. De asemenea, campionatul de șah organizat de Asociația Prologos vine ca răspuns la recomandarea Europeană cu privire la introducea șahului în școli, pentru beneficiile pe care șahul le poate avea în disciplinarea minții.
"Șahul este o modalitate extrordinară pentru copii de a-și consolida imaginea și încrederea în sine." Saudin Robovic
Șahul este numit și sportul minții pentru că învățarea jocului de șah duce la creșterea imaginației în toate activitățile din viață, iar imaginația pornește de la o idee creativă. Cei mai mulți dintre copiii care învață să joace șah, își dau seama ce inteligenți sunt abia atunci când li se permite să iși creeze propriile strategii.
Un jucător de șah își dezvoltă încrederea în sine, are claritate în idei și gândire, reușește să vadă căi alternative pentru succes și soluții ingenioase de a ieși din impas. Șahul antrenează mintea pentru situații de zi cu zi, într-un context matematic.
Indiferent dacă jocul este câștigat sau pierdut, experiența acumulată într-un joc de șah duce la o mai mare victorie!
Pentru mai multe informații despre evenimetul din anul în curs, vă așteptăm pe site-ul oficial al competiției: www.chessopen.net sau pe blogul concursului: www.sahpentrutoti.wordpress.com.
Pe blog veți găsi informații despre jocul de șah, beneficiile șahului, impactul șahului asupra intelectului, posibilități de antrenamente si antrenori de sah. dar și alți jucători de șah.

Vă așteptăm cu drag!
Dorin ANDREICA
Director FIS PRO LOGOS 2013
Telefoane de contact:
Dorin Andreica: 0040.728.881.221
Partenie Mihai: 0040.721.164.050

email: sah@cuvantortodox.ro.
Ne dorim să creăm prin această competiție un mediu propice pentru performanță, prin oferta de cazare și masă pentru sportivi și însoțitori, joc de bună calitate și premii foarte atractive.

Galerie foto

Sah
Sah
Sah
Sah
Sah