Școala Gimnazială Pro Logos

Ghidul pentru înscrierea în clasa pregătitoare și informații despre activitatea specifică la clasa, criteriile de departajare pentru înscrierea în clasa pregătitoare, respectiv Ordinul Ministrului 3242/23.02.208. Deoarece site-ul școlii este avariat, puteți vizualiza câteva poze aici: www.scoalaortodoxa.ro.

Motivele pentru care alegeți Școala Gimnazială Pro Logos pentru copilul dumneavoastră.
Image Alignment 300x200

Şcoala Gimnazială Pro Logos este un proiect al Asociaţiei Prologos în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei şi funcţionează cu binecuvântarea ÎPS Ioan Selejan, Mitropolit Banatului şi a PS Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.
Școala noastră este prima școală gimnazială ortodoxă din Județul Timiș, autorizată de Ministerul Educației. Este o școală nouă, cu predare în limba română, înființată după normele Ministerului Educației și Programele Școlare Naționale în vigoare, care aduce în plus și discipline specifice unei școli ortodoxe.

Școala Pro Logos s-a înființat ca urmare a nevoii de continuitate a proiectului educațional Grădinița "Troița". Grădinița a format copii harnici, activi, inovativi, cutezători, care vor să-și continue educația într-un mediu școlar care să îi pună în valoare. Astfel, elevii participă, în plus față cursurile Curriculumului Național, la cursurile speciale care sunt asigurate după-amiaza, în care își pregătesc temele, învață să își dezvolte simțurile artistice, se joacă și exersează, relaționează și regăsesc farmecul simplu și curat al copilăriei adevărate. În timpul acestui program se pune accentul pe limbile străine: germană și engleză, se organizează activități practice în cadrul cărora cei mici învață să gătească diverse feluri de mâncare, se organizează cercuri de performanță, de lucrul manual sau chiar grădinărit. Curtea școlii are o grădină în care sunt plantate semințe, pentru a le explica copiilor, pe înțelesul lor și într-un mediu organizat, despre plante, evoluție, dar și cum se îngrijesc ele pe parcursul dezvoltării lor. Ceea ce aduce nou școala noastră este faptul că profesorii, cu o formare profesională temeinică, manifestă o chemare creștin ortodoxă, ce orientează elevul spre valorile bisericii noastre la toate materiile de studiu. În acest fel, profesorii devin modele pentru elevii noștri, valorificând tradiția Bisericii Ortodoxe, manifestă deschidere spre îmbinarea metodelor de predare și evaluare, menite să sprijine procesul educațional.

Preocuparea noastră, vizează în primul rând formarea caracterului moral al elevului prin calitatea înaltă a educației și a procesului de predare-învățare focalizat pe elev și diferențiat în funcție de aptitudinile și talentele fiecăruia. Idealul nostru educațional este de a forma omul de mâine responsabil, altruist, curajos, un reper moral al oricărei comunități, având bucuria de-a dărui ceea ce la rândul lui a primit.

Noi formăm lideri, caractere puternice!

Oferta educațională

Avantajele mediului nostru educațional

Educație temeinică (cercuri de performanță, limbi străine)
Dezvoltarea simțului artistic (muzică, ateliere practice și creative)
Căutarea armoniei în tot ceea ce facem
Dezvoltare sănătoasă (prin alimentație și sport)
Consiliere privind o bună creștere și educare a copilului: duhovnicească, psihologigă, logopedică, medicală și nutrițională

Ce oferă acest mediu educațional

Repere morale într-o lume în schimbare
Valorificarea vieții comunitare
Redescoperirea tradițiilor strămoșești
Dezvoltare personală prin încredere și armonie
Alternativă sănătoasă la un sistem convențional
Educație pe parcursul vieții
Prietenie
Orientare spre viitor

Școala nostră urmărește


Valorificarea talentelor
Credința vie
Capacitatea de a iubi
Bucuria de a cunoaște
Curajul
Perseverența
Deprinderea cu munca
Pregătirea temeinică

Parteneriatul cu familia

Una dintre cele mai importante valori pe care Școala Pro Logos este familia. Considerăm că familia are un rol fundamental în formarea caracterului elevilor noștri, fapt pentru care luptăm să construim o legătură puternică, bazată pe încredere și iubire, între elevi și familiile lor.
Obiectivul parteneriatului este colaborarea permanentă a familiei cu şcoala privind procesul instructiv-educativ al elevului pentru o educaţie temeinică în lumina valorilor ortodoxe.
Ajutorul pe care părinții îl oferă cadrelor didactice prin implicarea de după cursuri este esențial în formarea personalității copilului. Educația bazată pe adevaratele valori pe care elevii o experimentează în timpul cursurilor noastre, este continuat și aplicat acasă. În acest fel, școala noastră îi ajută și pe părinți să iși creeze o relație mai bună cu copii lor.

Locație: Școala este locul în care munca se împletește cu joaca. Școala este situată în Timișoara, pe bv. Liviu Rebreanu nr.35.
Adresa exactă a scolii este: Bv. Liviu Rebreanu nr.35, 300210 Timișoara.
Site-ul scolii este : www.scoalaortodoxa.ro
Dacă vreți să vă asigurați că veți alege adevaratele valori în educația copiilor voștri, vă invităm să ne vizitați!
Imagini cu privire la activitatea noastră puteți urmări la galeria foto de pe site-ul școlii.

Galerie foto

Școala Pro Logos
Școala Pro Logos
Școala Pro Logos
Școala Pro Logos
Școala Pro Logos

Școala este sprijinită de Printopia și Dominet.

Dominet
Printopia